סלמון בתפוז ורוטב יוגורט

סלמון בתפוז ורוטב יוגורט

2 כפות שמן זית

6 נתחי פילה סלמון עם העור (קילו דג, מומלץ החלק הרזה)

2  כפיות גרידת תפוז

3/4 כפית מלח

פלפל שחור

 

לרוטב

3/4 כוס יוגורט כבשים או עיזים

2-3 כפות מיץ תפוז טרי

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור

מחממים תנור ל200 מעלות.

מניחים את נתחי הדג על מגש עם נייר אפייה משומן, העור כלפי מטה.

מזליפים מעט שמן זית על הנתחים, מפזרים גרירת תפוז, מלח ומעט פלפל שחור, מעסים בעדינות את הנתחים עם התיבול ומניחים בצד לזמן קצר.

בינתיים, מערבבים בקערה  את כל חומרי הרוטב (אפשר להכין יום מראש).

מכניסים את הסלמון לתנור וצולים עד לקבלת צבע ורדרד, כ 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.