פנקייק בטעמים

פנקייק בטעמים

4 פנקייקים


3/4 כוס קמח לבן או קמח כוסמין

2-3 כפות סוכר

2 כפיות אבקת אפיה

ביצה

1/2 כוס יוגורט תות או יוגורט פירות יער

1/3 כוס חלב עיזים

כפית תמצית וניל

4 כפות שמן קנולה או שמן זרעי ענבים

כפית חמאה

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר ואבקת האפיה.

בקערה נוספת, מערבבים את הביצים, השמן, היוגורט, החלב ותמצית הוניל.

מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת הקמח ומערבבים עד שאין גושים.

מחממים היטב מחבת טפלון מוסיפים כפית חמאה.

 יוצקים מהתערובת רבע מהבלילה למחבת.

 כאשר נוצרות בועות הופכים לחצי דקה על הצד השני. מכינים באותה צורה את הפנקייקים הנוספים.

מעבירים לצלחת הגשה.

מעל אפשר לקשט בדבש, סילאן או מייפל ולשים פירות טריים חתוכים שאוהבים.